Sähköiset hyvinvointipalvelut

Hyvinvointiosaston toimipiste sijaitsee Ammattipaja Apajassa, osoite Teollisuustie 2, 91700 Vaala. Lue lisää: Vaalan kunnan hyvinvointipalvelut

Omahoito


Oulun Omahoito on kuntalaisten henkilökohtainen hyvinvointipalvelu. Palvelu tarjoaa ajasta ja paikasta riippumattoman asioinnin terveys- ja sosiaalipalveluihin. Monipuolisessa palvelussa voi muun muassa:

 • Lukea laboratoriotutkimusten tulokset ja kysyä niistä. (Palveluun ei tule Oys:n tutkimustulokset)
 • varata aika lääkeinjektioon, aikuisten rokotukseen sekä ompeleiden/hakasten poistoon (jos asiakas haluaa muita kuin yleiseen rokotukseen kuuluvia rokotteita, täytyy itse hankkia)
 • lähettää viestejä henkilökunnalle mm. neuvolaan, terveysasemille ja hammashoitoloihin
 • saada neuvontaa
 • kirjata kotona tehtyjä mittauksia
 • varata aika hammashoitolaan (edellyttää, että asiakkaalle on tullut pyyntö varata aika)
 • varata aika lasten vuosittaiseen terveystarkastukseen

Omahoitopalvelun käyttö edellyttää kirjautumista verkkopankkitunnuksilla tai mobiilitunnistautumisen. Kirjaudu palveluun ja asioi silloin kun sinulle sopii.

Oulun Omahoitopalvelun esittely

Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut


Omakanta

Omakanta on kansalaisille tarkoitettu verkkopalvelu, jossa näet omat hoitotietosi ja reseptitietosi. Omakanta-palvelun kautta voit myös lähettää reseptin uusimispyynnön.

Suostumuksen antaminen (omakanta.fi)

Omakannan opastevideo (reseptit)

Omien terveystietojen tarkastus (omakanta.fi)


VideoVisit

VideoVisit® REMOTE on terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön suunniteltu etädiagnostiikka-ratkaisu, joka mahdollistaa potilaan tutkimisen etänä. Palvelua voi ottaa käyttöön tietokoneella ja mobiililaitteilla.

VideoVisit REMOTE

Ohjaamot.fi

Ohjaamo on paikka, josta saa apua työhön, koulutukseen ja arkeen liittyvissä asioissa. Useat Ohjaamot eri puolilla Suomea tarjoavat tietoa ja ohjausta nopeasti ja tarpeiden mukaan. 

Mikä ihmeen OHJAAMO?

Ohjaamon esittely


Valtakunnallinen kriisipuhelin


Nuoren kohtaaminen kriisissä

Kunnan liikunta- ja kulttuuripalvelu

Vaalan kunnan tavoitteena on edistää kuntalaisten hyvinvointia, terveyttä sekä fyysistä aktiivisuutta tukemalla liikunnan harrastusta sekä vahvistamalla elinvoimaista kansalaistoimintaa paikallistasolla.

Pienessä kunnassa yritysten tarjoamia liikuntamahdollisuuksia on vähän ja siksi kunnan ylläpitämät liikuntapaikat sekä yhteistyössä yhdistysten kanssa järjestettävät liikuntatapahtumat ja -ryhmät ovat todella tärkeitä. Myös kansalaisopistolla on tärkeä rooli kuntalaistemme liikuttajana.

Vaalassa kunnan kulttuuripalvelujen tärkeimpänä tehtävänä on tarjota kuntalaisille ja vapaa-ajan asukkaille monipuolisia kulttuuritapahtumia ja taidenäyttelyitä sekä edistää matkailullisesti merkittävien tapahtumien kehittämistä ja toteuttamista yhteistyössä järjestöjen ja elinkeinoelämän kanssa. Tavoitteena on lisätä kulttuuripalvelujen saavutettavuutta ja edistää kuntalaisten kulttuurin tuottamista ja käyttöä. 


Erilaiset hyvinvointipalvelut hyödyksi


(Kaikille avoinna olevasta Mielenterveystalosta löydät tietoa, omahoito-ohjelmia, oppaita, oirenavigaattoreita sekä palveluhakuja. ​​Mielenterveystalossa on tarjolla myös nettiterapiaa jonne pääsee lääkärin lähetteellä ympäri Suomen.) 

Unettomuuden nettiterapiasovellus 

Näin edistämme suomalaisten mielenterveyttä

(Käypä hoito -suositukset ovat riippumattomia, tutkimusnäyttöön perustuvia kansallisia hoitosuosituksia. Niissä käsitellään tärkeitä suomalaisten terveyteen ja sairauksien hoitoon ja ehkäisyyn liittyviä kysymyksiä.)

Tulevaisuuden digipalvelut nuorille

Digitaalisia ratkaisuja hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen


Velkalinja


Voit ottaa yhteyttä Takuusäätiön puhelin- tai chat-neuvontaan aina kun sinulla on rahahuolia ja haluat keskustella omasta tai läheisesi raha- ja velkatilanteesta. Keskustelut ovat luottamuksellisia ja anonyymejä eikä nimeään tarvitse sanoa. Neuvonta on valtakunnallista ja maksutonta.

Velkojen järjestelykeinot lyhyesti

Yksityishenkilölle tarkoitettu velkajärjestely

Uuden maksusuunnitelman tekeminen laskulle


Vaalan seurakunta (Miten seurakunta auttaa)?

Seurakunta tarjoaa mahdollisuuden keskusteluun sekä seurakunnan tiloissa että kotona. Kotikäynneillä kohdataan erityisesti ihmisiä, jotka eivät itse pääse seurakunnan yhteisiin tilaisuuksiin. 

Tukea työttömille ja vähävaraisille

 • Diakonin aamupuuro joka maanantaina klo 10 seurakuntasalissa. Aamupuurolla jaetaan kauppojen lahjoittamaa ylimääräruokaa ja kävijöille on tarjolla aamupala. Tilaisuus on suunnattu työttömille ja vähävaraisille.
 • EU-ruokajakelu tapahtuu seurakuntakeskuksen tiloissa kirkollisissa ilmoituksissa ilmoitettuna ajankohtana.
 • Taloudellinen avustaminen on suunnattu niille ihmisille, jotka ovat joutuneet taloudellisesti kestämättömään tilanteeseen. Seurakunta voi avustaa myös vaate-ja tavaralahjoituksin. Lisätietoja saat diakoniatyöntekijältä.

Toimintaa erityisryhmille

 • Kehitysvammais- ja mielenterveystyö koostuu toimintakeskuksella, Vaalanpirtillä ja palvelukodeissa pidettävistä hartaushetkistä sekä vuosittaisista makkaranpaistoretkistä ja joulujuhlista.
 • Omaishoitajat kokoontuvat kerran vuodessa Vaalan ja Utajärven omaishoitajien yhteiseen kirkkopyhään.
 • Lue lisää Vaalan seurakunnan sivuilta
© Rajeeka Ponrasa