Videoneuvottelualustat
Etäpalavereihin ja -tapaamisiin on tarjolla monenlaisia työkaluja eli sovelluksia. Kaikki työkalut vaativat nettiyhteyttä. Laitteesi täytyy olla dataverkossa. Jos osallistut palaveriin puhelimella ja tabletilla, niiden pitää olla joko wifi-lähiverkossa tai sitten käyttää mobiilidataa (kuten 4G/5G).
Pikaviestisovellukset ja videopuhelut
Pikaviestisovelluksilla voit soittaa ilmaisia ryhmäpuheluja. Kaikilla täytyy silloin olla sama sovellus eli ohjelma käytössä. Videopuheluissa käyttäjät voivat nähdä toisensa. Tällaiseen videoyhteyteen tarvitset tietokoneen, tabletin tai puhelimen, jossa on kamera ja mikrofoni. Pöytätietokoneeseen voi joutua hankkimaan erillisen webkameran ja mikrofonin. Kannettavissa tietokoneissa, tableteissa ja älypuhelimissa kamera ja mikrofoni löytyvät sisäänrakennettuina.
Muista antaa laitteellesi luvan, kun aloitat ensimmäisen videopuhelun.
Etäyhteysvälineet pähkinänkuoressa
Etäkokoukset verkossa (I)
Etäkokoukset verkossa (II)
Sovellukset
Nykyään läheiset ja tuttavat tavoittaa parhaiten WhatsAppilla tai muilla pikaviestisovelluksilla. WhatsAppilla voit lähettää mm. tekstiä, kuvia, videoita, ääntä, hymiöitä, yhteystietoja ja karttasijainteja joko yksittäiselle henkilölle tai omalle ryhmälle. WhatsAppissa vain 8 henkeä näkee videopuhelussa toisensa ja näin ollen osallistujien määrä on rajattu videoyhteydessä.
WhatsAppin asennus
Kuinka soitat videopuhelun WhatsAppilla?
Miten lähetät WhatsAppiin saamasi valokuvan eteenpäin kaverillesi?
2. Facebook Messenger
Facebook Messenger on pikaviestipalvelu, jota voi käyttää puhelimella ja tietokoneella. Palvelua voi käyttää myös ilman Facebook-tiliä. Messengerin videopuheluun voi osallistua jopa 50 käyttäjää.
- Miten asennan Messengerin tietokoneelle?
- Miten asennan Messengerin Androidille?
- Miten asennan Messengerin iPadille tai iPhonelle?
- Messengerin käyttöohje
3. Facetime
Facetime on Applen omille asiakkailleen tarjoama palvelu, jolla voi soittaa sekä ääni- että videopuheluja. Käyttöön vaaditaan iPhone, iPad tai Mac-tietokone.
4. Skype
Skypellä voi soittaa ilmaisia äänipuheluita tai
videopuheluita toiselle Skype-käyttäjälle sekä lähettää pikaviestejä ja liitetiedostoja. Videoneuvotteluun mahtuu enintään 20 ihmistä kerrallaan.
Skypen lataaminen ja videopuhelun soittaminen
Skypen käyttö
5. Google Hangouts ja Meet
Hangouts -videoneuvottelu on osa Google Apps-sovelluskokonaisuutta. Voit lähettää viestejä kontakteille, video- ja äänipuhelut ovat maksuttomia ja voit liittyä keskusteluun tai ryhmäkeskusteluun. Hangoutsissa voi kerralla olla 15 käyttäjää.
Google Meetin avulla voit pitää yhteyttä. Google Meet ‑sovelluksen avulla kuka tahansa voi luoda turvallisesti jopa 250 osallistujan korkealaatuisia videokokouksia ja liittyä niihin.
Google Hangoutsin käyttö
Google Hangouts ja Meet perusteet
Google Meetin perusteet
Google meet (kokouksen luominen)
Google Meet -kokoukseen liittyminen
6. Zoom
Zoom on etäosallistumisen mahdollistava verkkokokoustyökalu. Sillä voi toteuttaa verkkokokouksia, webinaareja ja yhteistä verkkotyöskentelyä. Zoomiin voi osallistua max. 300 henkilöä.
Näin asennat Zoom-ohjelman kännykkääsi
Näin liityt Zoom-videopuheluun tietokoneellasi
Zoomin toiminnot
Zoomin asentaminen työpöytään
7. Microsoft Teams
Microsoft Teams on keskustelupohjainen tiimityöalusta, joka mahdollistaa monipuolisen tiimityön niin organisaation sisäisesti kuin myös ylitse organisaatiorajojen. Teamsin avulla viestitellä, pitää kokouksia, soittaa, päästä käsiksi kaikkiin jaettuihin tietoihin ja resursseihin. Perinteisessä kokouksessa voi olla 250 osallistujaa, mutta Teamsin Live -tapahtumaa käyttäen voidaan esitys striimata jopa 10 000 osallistujalle.
Teamsin asentaminen
Teamsin perusteet
Microsoft Teamsin käyttöönotto
Microsoft Teamsin perusteet
Teams-kutsun luominen Outlookissa
Teamsin uudet ominaisuudet
Live Events -tapahtuman luominen
Teamsin kokous kännykällä
Näin liityt Teams-kokoukseen mobiililaitteella
8. Discord
Discordin käyttöopas
Discordin käytön aloittaminen
Discordin käyttäjäasetukset
Discordin perusteet
Discordin käyttö