Isovanhempien ja oman kullan -digitapahtuma

16.10.2020

Oman kullan päivän (Sweetest Day): Herbert Birch Kingston, Clevelandista karkkia valmistavan yrityksen työntekijä aloitti Sweetest Day-päivän. Hän halusi tuoda onnellisuutta orvoille, sulkeutuneille ja huonommassa asemassa oleville. Hänen tarkoituksenaan oli näyttää näille ihmisille, ettei heitä unohdettu. Vuonna 1922 hän aloitti Sweetest Day-päivän tarjoamalla karkkeja ja pieniä lahjoja. Tämän päivän suosio levisi nopeasti ja perinteet muuttuivat. Nykyään ihmiset antavat karkkeja ja muita makeisia rakkailleen sekä ystävilleen.

Tänä vuonna isovanhempien päivä (Grandparents Day) on entistäkin tärkeämpi päivä, sillä koronaepidemian vuoksi he ovat joutuneet viettämään paljon aikaa kotonaan eristyksissä. Isovanhemmuutta on juhlistettu VALLIn aloitteesta vuodesta 1985 alkaen ja päivän tarkoituksena on nostaa vanhemmuuden arvostusta koko yhteiskunnassa. Kaikki vanhat ihmiset eivät ole isovanhempia eikä kaikilla ole isovanhempia, mutta tällaisissa tapauksissa kaikki varamummot ja -vaarit ovat myös arvokkaita.

Tänä vuonna vietettiin isovanhempien ja oman kullan päivää 17.10.20. Siksi 16.10. tarjottiin digitapahtuma kaikille Vaalan henkilökunnalle, jotka työskentelevät asiakkaiden kanssa. Tapahtuman aikana teimme kortteja Canvalla ja osallistujat saivat jakaa niitä isovanhemmilleen/rakkailleen/läheisilleen/ystävilleen tai jollekin muulle digitaalisesti sähköpostitse, WhatsApilla tai paperisena. Koronarajoitusten vuoksi tapahtuma järjestettiin etätapahtumana Teamsin kautta 16.10. pe klo 12-14.